Woensdag 5 november

Uilenborden batema damwoude

Uilenborden van Batema uit Damwoude

Een uilenbord is volgens het fries woordenboek een “driehoekig bord aan elke uiteinde van de nok van een Friese boerenschuur”. B. Batema uit Damwoude maakt deze uilenborden die tegenwoordig meer een decoratieve functie hebben. Vroeger was het zo dat de uilenborden de kwetsbare uiteinden van de rietgedekte boerenschuren beschermden. Van oorsprong bestaat een uilenbord uit een driehoekig, houten bord waarop een 'makelaar' en twee zwanen zijn geplaatst. Vaak zat er een rond gat in.

Batema uit Damwoude maakt traditionele Friese uilenborden

In heel Friesland komen verschillende uilenborden voor. Echter is de vorm niet altijd gelijk. In verschillende delen van Friesland hebben ze hun eigen type uilenbord. Wel hebben alle typen uilenborden een houten driehoek met een gat, de verticale makelaar en de twee zwanen.
Tegenwoordig worden veel uilenborden niet meer van hout gemaakt, maar van kunststof. Het vooldeel van kunststoffen uilenborden is dat deze minder onderhoud nodig hebben en ze gaan veel langer mee. Batema uit Damwoude kan u helpen bij het maken van de juiste keuze van een uilenbord. Zij hebben alle soorten en maten uilenborden. Batema maakt de de uilenborden in hun eigen werkplaats. Zij kunnen natuurlijk ook zorg dragen voor het plaatsen van deze uilenborden op daken.

Meer informatie over een uilenbord bij Batema uit Damwoude

Batema uit Damwoude heeft jarenlange ervaring op het gebied van het maken en het plaatsen van uilenborden. U kunt altijd contact opnemen met Batema uit Damwoude. Zij kunnen u meer informatie geven over de mogelijkheden van het ontwerp, fabricage en het plaatsen van uilenborden. Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het bedrijf van Batema om de uitgebreide collectie uilenborden te bekijken.

Notaris groningen
Verhuizen middelburg
Schoonmaakbedrijf friesland
Een schoonmaakbedrijf in Friesland kan eenmalig worden ingeschakeld, bijvoorbeeld voor het onderhoud aan de vloer, maar ook op periodieke basis. Lees meer