Dinsdag 30 juni

Laminaat parket

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Veel huishoudens kiezen voor een houten vloer in huis, waarbij zij de keuze hebben uit laminaat en parket. Het kan best lastig zijn om deze keuze te maken. Wat is het voordeel van laminaat? Loont het om iets meer te investeren in parket? Waarop moet je letten, wanneer je voor een van deze vloeren kiest? Op deze pagina lees je meer over de verschillen tussen laminaat en parket. Over het algemeen wordt gesteld dat parket natuurlijker oogt, terwijl een laminaatvloer makkelijker te onderhouden is. Welke eisen stel jij aan de vloeren in huis? 
 

Laminaat en parket vergelijken op basis van hun prijs 

Een eerste factor om rekening mee te houden is het verschil in prijs tussen laminaat en parket. Vaak is een laminaatvloer goedkoper, doordat deze van andere materialen gemaakt wordt dan een parketvloer. Parket bestaat vrijwel volledig uit hout, terwijl bij een laminaatvloer gekozen wordt voor MDF- en HDF-materiaal. Ook zit er vaak kunststof in het laminaat verwerkt. Doordat dit goedkoper is dan puur hout, is een parketvloer duurder. Het verschil in materiaal zorgt ook direct in een verschil in onderhoud. Een vloer van laminaat kan gereinigd worden met wat vocht, terwijl dit bij een vloer van parket wordt afgeraden. 
 

Levensduur van laminaat en parket 

Kijk ook naar het verschil in levensduur tussen laminaat en parket. Vaak is lastig te zeggen, wat hierin de beste optie is. Laminaat en parket worden immers in verschillende prijsklassen aangeboden, waarbij ook een verschil in kwaliteit voorkomt. Een hele goede laminaatvloer kan langer meegaan dan een goedkope parketvloer. In de basis kan gesteld worden dat bij een vloer uit dezelfde prijsklassen parket doorgaans langer mee zal gaan dan laminaat. Voordeel van een parketvloer is dat deze geschuurd en opnieuw behandeld kan worden, doordat het hout vaak relatief dik is. 

Vloer aanbiedingen groningen
Profiteer van aantrekkelijke vloer aanbiedingen in Groningen, wanneer je de ruimtes in huis van een nieuwe vloer wilt voorzien. Lees meer
Houten vloeren amersfoort
Overweeg je het kopen van houten vloeren in Amersfoort, om je woning nog gezelliger te maken? Lees meer
Laminaat parket
Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Veel huishoudens kiezen voor een houten vloer in huis, waarbij zij de keuze hebben uit laminaat en parket. Lees meer