Woensdag 9 november

Grijze houten vloer bewerken

Zoals alle houten vloeren kun je bij een grijze houten vloer bewerken kiezen uit verschillende mogelijkheden. Je kunt de vloer bij voorbeeld laten lakken, oliën of roken. Alle bewerkingsmogelijkheden geven een ander effect aan de vloer. De ene maakt het hout lichter, de andere juist donkerder. Het hangt natuurlijk van je persoonlijke voorkeur af waar je voor kiest. Tegenwoordig zijn veel mensen voorstander van een mooi licht interieur, maar misschien past een wat donkerdere  tint wel beter bij jouw situatie en smaak.

Een verouderde grijze houten vloer voor een nostalgisch effect

Heb je je woning ingericht met klassieke meubelen en erfstukken die al vele generaties in de familie zijn, dan is een grijze houten vloer bewerken een goed idee, zoals het laten bezagen of trommelen. Beide bewerkingsmogelijkheden zorgen ervoor dat de grijze vloer een licht verouderd effect krijgt en het lijkt alsof de vloer er al generaties lang ligt. Natuurlijk profiteer je wel van de voordelen van een degelijke nieuwe houten vloer die vele tientallen jaren mee zal gaan.

Een grijze houten vloer vergt maar weinig onderhoud

Een grijze houten vloer zorgt ervoor dat je tijd overhoudt voor leukere dingen dan stofzuigen, boenen en schoonmaken. Want een houten vloer vergt maar weinig onderhoud. Wanneer er in je woonkamer niet veel geleefd wordt, bij voorbeeld omdat je geen groot gezin hebt en geen huisdieren, dan zul je maar weinig tijd kwijt zijn aan het onderhoud van de houten vloer. Een grijze houten vloer hoeft maar eens in de zoveel jaar te worden behandeld om de laklaag te vernieuwen die de vloer tegen slijtage en beschadiging beschermt.

Notaris groningen
Verhuizen middelburg
Schoonmaakbedrijf friesland
Een schoonmaakbedrijf in Friesland kan eenmalig worden ingeschakeld, bijvoorbeeld voor het onderhoud aan de vloer, maar ook op periodieke basis. Lees meer